Projekt Krenimo od 0! nastavlja se i u ožujku! U kinu Dječje kuće, uz prigodan i pažljivo biran program posebno osmišljen za prvi susret djece s kinom, svoje prve filmske korake mogu napraviti najmlađa publika – predškolci.

Program Krenimo od 0! sastavljen je od kratkog bloka domaćih animiranih filmova koji su djeci do 7 godina bliski temom, trajanjem i vrstom animacije, a ovog su puta – u petak, 15. ožujka u 17 sati – na repertoaru kratki animirani filmovi iz serijala Igubukine priče, poznate hrvatske animatorice i ilustratorice Ivane Guljašević Kuman.

Ivana Guljašević Kuman nagrađivana je ilustratorica, autorica i animatorica. Režirala je i dizajnirala likove za brojne obrazovne i promotivne knjige, a njeno ime stoji i iza popularnog animiranog serijala Danica i prijatelji.

Ovaj animirani blok sadrži pet filmova iz serijala Igubukine priče, čiji je suautor Bruno Kuman, a u glavnim se likovima nalaze razne životinje sa svojim (ne)običnim svakodnevnim situacijama.

U sklopu bloka prikazujemo filmove:

Nosorogov oglas – Vesela priča o prijateljstvu nosoroga i ptičice.

Prehlađeni vuk – Vuk se prehladio. Njegovi prijatelji lisica i medvjed kuhaju mu juhu i čaj da brže ozdravi.

Tri strašna zmaja – U dvorcu žive tri strašna zmaja. Samo, ovi zmajevi nisu nimalo strašni – simpatični su, šašavi i maštoviti!

Mala morska zvijezda – Ponekad poželimo biti netko drugi, no možda baš taj netko želi biti poput nas…

Jednozubi mačak – Četiri stara mačka na suncu se griju i drijemaju. A bezobrazni miševi im se smiju i rugaju jer njih četvorica imaju zajedno samo jedan zub.

Trajanje bloka je 20 minuta, a po završetku projekcija najmlađim gledateljima bit će uručene diplome za njihove prve kino korake.

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 4 EUR

Nakon filmskog programa svi mali gledatelji i gledateljice pozvani su i na malu kreativnu radionicu bojanja i crtanja likova iz serijala Igubuka koja će se održati u Šumi Striborovoj.

Sudjelovanje na radionici je besplatno i prijave nisu potrebne.

Krenimo od 0! (Let’s start from 0!) novi je projekt Art-kina financiran od strane Europe Cinemas u sklopu Collaborate to Innovate inicijative mreže europskih nezavisnih kina Europa Cinemas. Projekt koordinira splitsko Kino Mediteran, a u njemu, pored Art-kina, sudjeluju i Kinematografi Dubrovnik, javna ustanova u kulturi Grada Dubrovnika.

Cilj projekta razvoj je nove publike te njihove edukacije od najranije dobi budući da su u programskom fokusu obitelji s djecom do sedam godina. Naime, programima će se ukazati na činjenicu da je od iznimne važnosti djecu od najranije dobi upoznavati s raznolikom kulturnom produkcijom kako bi se u budućnosti izbjegle jednostranost i isključivost kod odabira iste, kao i suživljavati ih s prostorom kinodvorane kao ‘prirodnim okolišem’ filma.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content