U petakl 22. 3. od 17.30 do 20 sati održat će se susret “Kako procvasti u porodu”, radionice za trudnice ususret Svjetskom tjednu doula.

Izvode: Porodne i postpartum doule Hrvatske udruge doula (HUD) – Vanda Kabalin, Tina Perić Lukačević i Rafaella Redžepi

Otvori se nježno (dopusti hormonima da odrade svoj posao)

Radionica na kojoj pričamo o hormonima u porodu i vježbamo kako ih boostati (hint: uživanjem) da bi porod, kao i postpartum i dojenje prošli optimalno – glatko, ispunjavajuće, bez puno boli. 

Tjelesna autonomija u poroduNa ovoj radionici bavit ćemo se povijesnim i društvenim kontekstom poroda, ulogom žene – subjekta u porodu, pitanjima kontrole nad vlastitim tijelima, informiranim načinima donošenja odluka te ljudskom pravu na zdravstvenu zaštitu. Istražit ćemo načine komuniciranja za vrijeme poroda, kao i otvoriti prostor za razmjenu iskustva.

Uloga kozmetike u začeću, trudnoći i postpartumuKoža kao naš najveći organ zaslužuje pravilnu njegu i u današnje vrijeme se većina proizvoda stavlja na tržište kao “Natural, organic, green”, itd… Ali kako zapravo znati što je korisno za nas i našu kožu, a što ne? Na ovoj radionici pričamo o tome kako dugoročno korištenje štetnih tvari iz kozmetike utječe na naše reproduktivno zdravlje, na kožu novorodenčeta i prokomentirati ćemo jesu li nam uopće korisni svi proizvodi koji nam se nameću kao prijekopotrebni za nas i bebe.

Ostavit ćemo i vremena za upoznavanje s doulama, onime što rade i što ne rade, kao i za pitanja polaznica.

Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content