Susreti i razgovori s djecom neizostavni su dio rada pravobraniteljice za djecu i njezinoga tima.  Pravobraniteljica i njezini savjetnici redovito posjećuju dječje vrtiće, škole, dječje domove i druge ustanove u kojima borave djeca, sudjeluju na radionicama, tribinama i drugim događanjima za djecu i mlade, susreću se s djecom u Maloj kući dječjih prava pri Uredu pravobraniteljice u Zagrebu i njezinim regionalnim uredima u Osijeku, Rijeci i Splitu.

Jedan takav susret održat će se i u Dječjoj kući u Rijeci 7. srpnja 2021. s početkom u 10 sati, kada će djeca u dobi od 10 do 13 godina biti u prilici razgovarati s pravobraniteljicom za djecu i njezinim savjetnicama.

Bit će to za djecu prilika da se bolje upoznaju s dječjim pravima i radom pravobraniteljice, a za pravobraniteljicu da u izravnom kontaktu s djecom dozna kako žive, kako im je u školi, koliko su zadovoljna uvjetima u svojoj sredini, koje su njihove potrebe i želje. Ovakvi susreti osnažuju djecu u ostvarivanju njihovog prava na sudjelovanje/participaciju te omogućuju da se glas djece u društvu čuje više i glasnije. Pozivamo vas da nam se pridružite!

Prijave se primaju na mail prijave.programi@gkri.hr.

Vrijeme: 7. 7. u 10 sati

Lokacija: Dječja kuća

Godište: 10 – 13

Izvodi: pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i savjetnica Davorka Osmak Franjić

Na kraju Tobogana ćemo uz uglednu gošću vidjeti da bez dječjih prava nema ništa. Pa ni ovakvih festivala.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content