Edukativni projekt „Jazz u školama“, proizašao iz međunarodnog festivala Jazz Time Rijeka, nastavlja se treću godinu zaredom te po prvi put gostuje u Dječjoj kući.
 
Jazz Time Rijeka festival poznat je po svojoj dugogodišnjoj praksi promocije mladih jazz glazbenika Primorsko – goranske županije pružajući im priliku da nastupe na festivalskoj pozornici, a od ove jubilarne, tridesete, godine postojanja i kroz festivalsko diskografsko izdanje. Većina tih glazbenika svoje je jazz obrazovanje stekla izvan Hrvatske, što je potaklo organizatore festivala da osmisle projekt popularizacije jazz glazbe u školama u nastojanju da se više djece i mladih upozna s čarima slušanja i sviranja jazza.
 
Projekt „Jazz u školama“, koji je pokrenut 2019. godine, u skladu je s kurikularnim smjernicama i kao takav predstavljen je na glavnoj sjednici Glazbene kulture u PGŽ.

U suradnji G.I.S. d.o.o. glazbene produkcije i Gradske knjižnice Rijeka, dvije radionice u sklopu projekta „Jazz u školama“ 25. studenog održat će u prostoru Dječje kuće za učenike OŠ Nikola Tesla s početkom u 10,00 i 10,50 sati.

Projekt namijenjen učenicima od 5. razreda osnovne škole nadalje, obuhvaća predstavljanje jazz glazbe kroz nastupe renomiranih jazz glazbenika i edukatora u trajanju od jednog školskog sata. Predavači, Spartaco Črnjarić – gitara, Tonči Grabušić – bubnjevi i Damjan Grbac – kontrabas, učenicima će približiti povijest jazz glazbe, njezin nastanak i glavne smjernice te najutjecajnije izvođače. Program je zamišljen kao interaktivna radionica te će učenici svojim pitanjima moći oblikovati teme o kojima će predavači govoriti i isprobati neke od instrumenata karakterističnih za jazz glazb

Cilj projekta „Jazz u školama“ potaknuti je djecu da istražuju glazbu i izvan jazza te se organizatori nadaju da će neki od njih u godinama koje dolaze i zasvirati na pozornici Jazz Time Rijeka festivala.

Projekt se provodi uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i G.I.S. d.o.o. glazbene produkcije.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content