Okupljeni dječji radovi na ovoj izložbi nastajali su na radionicama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti tijekom 2020. godine: na radionici Otisni “Pozdrav iz Benčića”, realizirane u okviru festivala Tobogan, te “na daljinu” na radioničkoj aktivnosti Rijeka – Balthazargrad vizure grada s djecom iz susjedstva muzeja u okviru izložbe 51000 Balthazargrad, a radovi su korišteni kao predlošci za razglednice u okviru izrade fanzina Beni.

Djeca su u svojim radovima ucrtala želje, forme, kaleidoskope boja, kako bi izgradili kuću i grad po mjeri imaginacije i vedrine. Iščekivanje novog umjetničkog kvarta koji izranja iz gradilišta otvara mjesto zamišljaju novih mogućnosti, s pogledom na okoliš, Muzej, Dječju kuću kao nova mjesta stvaranja koja mogu potaknuti zajedništvo, kako bi cjelokupno susjedstvo postalo dinamično i živo mjesto, mjesto trajnog stvaranja i novi dnevni boravak grada.

organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content