Kada zatvorim oči vidim more. Kada zatvorim oči čujem smijeh. Osjetim povjetarac i sunce u kosi. I znam da je to bio najbolji dan u mome životu. Poželim ga sačuvati, na nekom tajnom mjestu gdje nitko neće moći dohvatiti moje najbolje sjećanje. Jedno vrijeme sam ga nosila u džepu. Malo u lijevom onda u desnom pa ga je mama i oprala s ostalim vešom.

Tada sam pretrnula od straha da ga više nikada neću vidjeti, čuti i osjetiti. Preživjelo je supersonične brzine mašine za rublje. Onda sam ga čuvala ispod jastuka, ali sam u školi bila jako odsutna jer samo razmišljala samo o tome što ako ga nađe moj mlađi brat, što će učiniti s njim. Nakon tavana, najdonje ladice, police sa knjigama, ispod kreveta i još nekoliko mjesta koje je bolje da ne spominjem, sada je na sigurnom – u kovčežiću, samo mojem kovčežiću koji miriše na sve boje mojih sjećanja i uvijek mi izmami osmijeh na lice. Dođi, pridruži mi se, zajedno ćemo izraditi tvoj kovčežić sjećanja i igrati se s bojama.

Vrijeme održavanja:  subota 30. travnja, 10 – 11h

Lokacija: Dječja kuća

Partner: Školska knjiga

Dob: 6+

Prijava: prijave.programi@gkri.hr

25. 4. Radionica je popunjena i prijave više nisu moguće!

Ana Salopek je ilustratorica s dugogodišnjim iskustvom rada u kulturnom sektoru. Vlasnica je obrta za ilustraciju Gospođica Ura. Na međunarodnoj sceni je zastupa Illo Agency.  U svojim ilustracijama se bavi temama ekologije, ljudskih vrijednosti, tolerancije, emotivnim ekspresijama svega što nas okružuje, doslovnim shvaćanjem i prenošenjem igre riječi u sliku pomičući granice stvarnosti.

Pita se: osjeća li se ptica zarobljena u svojoj slobodi? Razlikuju li se čekanja? Što se dogodi sa traženjem trenutka kada ga pronađemo?

Vjeruje: u stvaralačku i pokretačku moć suradnje crteža i riječi; da joj se noge noću izduže poput žirafinog vrata i da onda može dotaknuti zvijezde; da je zatvoreni um okrutan um, pa svakodnevno trenira otvorenost uma.

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content