Art-kino u suradnji s Centrom za mirovne studije poziva na posebnu projekciju nagrađivanog dokumentarca Igra sjenki koja će se održati u kinodvorani Art-kina u Dječjoj kući, u četvrtak, 9. lipnja, u 19 sati.

Ulaz na projekciju je slobodan. Ljubazno vas molimo da svoj dolazak najavite putem e-mail adrese info@art-kino.org

Tinejdžeri koji su pobjegli iz ratom razorenih zemalja svakodnevno pokušavaju prijeći europske granice u potrazi za zaštitom i boljim životom. Putuju svijetom sjena kakav inače ne vidimo: svijet minskih polja, medvjeda, brzih rijeka, krijumčara i graničara. ‘Igra’ je gorko ironičan izraz za prelazak granica koji je postao uobičajen među ovim mladim izbjeglicama. Riskirajući svoje živote, kreću na putovanje koje često traje mjesecima ili čak godinama. Usput naglo odrastaju. Sada kada su diljem Europe podignute ograde, traženje azila postalo je gotovo nemoguće. Dolazak do konačnog odredišta postao je teži no ikad prije. Od Grčke do Sjeverne Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine, od Italije do Francuske i Nizozemske, Igra sjena je mozaična priča u kojoj su iskustva mnogih mladih izbjeglica na cesti spojena u jednu univerzalnu priču: modernu Odiseju.

Projekcija će biti biti popraćena edukativnom raspravom o djeci bez pratnje koja migriraju u potrazi za boljim životom.

Projekcija filma dio je međunarodnog EACEA projekta “Shadow game”.

Termin prikazivanja u lipnju:

četvrtak, 9.6. u 19 sati

Ulaz: slobodan

Izvorni naziv: Shadow Game

Režija: Eefje Blankevoort, Els van Driel

Fotografija: Ton Peters

Montaža: Patrick Schonewille

Produkcija: Witfilm

Organizator: Centar za mirovne studije

Trajanje: 55 min

organizira: Art-kino, Centar za mirovne studije

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content