Tim okupljen oko platforme Pukotine nastavlja s putujućim razgovorima posebno posvećenima brizi o mentalnom zdravlju tijekom odrastanja, a njihova sljedeća postaja je Rijeka, gdje će se u subotu 10. prosinca s početkom u 11 sati u kinu Dječje kuće održati program pod nazivom FRAGMENTI ODRASTANJA vol. 3.

Digitalna platforma Pukotine (PKTN) nastala je s ciljem otvaranja virtualnog prostora za komunikaciju o temama koje okupiraju mlade osobe, te je kroz generiranje tematski bliskih sadržaja postala prostor sigurnosti i međusobne identifikacije mladih. U sklopu platforme nastali su i Fragmenti odrastanja, program podrške koji se odvija kroz susrete PKTN tima uživo s mladima iz raznih krajeva Hrvatske.

Fragmenti odrastanja motivirani su spoznajom kako u užurbanoj svakodnevici gotovo da više nemamo vremena za kvalitetan i posvećen razgovor u kojem jedni druge doista slušamo, razmjenjujemo iskustva i pokušavamo se razumjeti i međusobno si pomoći, što je posebno potrebno mladim osobama u osjetljivom razdoblju odrastanja i izgradnje identiteta, a kod kojih je detektirana sve veća ugroženost mentalnog zdravlja. Polazeći od pretpostavke kako svatko od nas u sebi skriva poneku pukotinu te da nas to obilježje čini sličnima, a ne različitima, ovim se programom pokušava ohrabriti i potaknuti mlade da o svojim problemima otvoreno progovaraju. U tu svrhu u ovom se događanju kroz neformalnu atmosferu kreira siguran, zaštićen i ugodan razgovorni prostor, u kojem se ostvaruje povezanost svih sudionika. 

Moderator događanja, glumac i član kreativnog tima PKTN-a Adrian Pezdirc, u ovim susretima ugošćuje javno prepoznate pojedince koji utjecaj virtualnog prostora koriste kako bi promovirali vrijednosti u koje vjeruju, a često su okrenuti univerzalno prepoznatljivim temama i problemima s kojima se nosimo i suočavamo tijekom odrastanja. Riječko izdanje Fragmenata odrastanja na zanimljiv će način povezati teme aktivizma, tijela, sporta i budućnosti, a posebna će se pozornost posvetiti i temi pripadanja. Svoja će životna i profesionalna iskustva s mladima doći podijeliti poduzetnica, stručnjakinja za digitalne strategije i aktivistica Maja Krištafor, profesor matematike i fitness trener Marko Kovačić, a njima će se pridružiti i draga gošća prvih, zagrebačkih Fragmenata, aktivistica i model Pamela Perkić.

Uz to što će gosti podijeliti vlastite priče o odrastanju s ciljem da pokažu kako se ničiji životni put ne odvija bez određenih izazova, ovo događanje obilježit će otvoren i iskren razgovor svih sudionika o različitim problemima i pitanjima s kojima se mladi suočavaju tijekom odrastanja, pri čemu će se zajednički pokušati pronaći rješenja i načini da se razotkrivene pukotine ponovo dovedu u stanje cjelovitosti. Pukotine i njihovi gosti tako dijele posvećenost u ohrabrivanju i podršci mladima, rastvaraju tabue, te pokušavaju utabati put do pronalaženja alata pomoću kojih možemo biti bolji prema sebi. U svemu tome potporu mladima svojom će stručnošću dati i PKTN tim psihoterapeuta: Miranda Novak, Dušanka Kosanović, Josipa Mihić, Martina Ferić i Mihael Kozina.

Tim PUKOTINA poziva sve mlade željne istraživanja o temi mentalnog zdravlja da se, uživo ili virtualno, pridruže još jednom suočavanju s fragmentima odrastanja, jer kvalitetnom komunikacijom jedni za druge možemo učiniti mnogo više nego što možda pretpostavljamo.

Ulaz na program je slobodan, a prijave se zaprimaju putem e-pošte na: edukacija@art-kino.hr. Program je namijenjen mladima od 15 do 25 godina.
Za sve zainteresirane koji nisu u mogućnosti prisustvovati uživo na riječkim Fragmentima, organiziran je i live stream putem Facebook stranice platforme PKTN.

PUKOTINE su suradnički program Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (PrevLab-a), kolektiva BoliMe i organizacije FamilyLab, uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Riječko izdanje programa održava se u suorganizaciji s Art-kinom.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content