Zimska priča iz Benčića vraća Filmaktiv u kino Dječje kuće s inkluzivnim projekcijama u sklopu projekta Film svima 2022. Ovog puta u našu kinodvoranu s njima stiže jedan od najpoznatijih filmova za djecu s ovih prostora, na kojem su odrasle generacije gledatelja, Vlak u snijegu Mate Relje, snimljen prema istoimenom klasiku Mate Lovraka.

O filmu: Učenici i njihov domaćin Ljuban (Slavko Štimac) zajedno s učiteljem putuju u grad, no kada se učitelj razboli i ostane u bolnici, učenici se moraju sami vratiti kući. Njihova sloga i snalažljivost dolazi do posebnog izražaja kada na povratku iz grada zapnu u snježnoj oluji.

Film je prilagođen osobama s oštećenjem sluha.

Po završetku projekcije filma, i ovog puta pričamo o medijskoj kulturi i inkluziji s voditeljicama Ivonom Križić i Majom Ogrizović.

Ulaz je slobodan uz obavezne prijave na: pr@art-kino.org

Raspored održavanja programa: nedjelja, 18. prosinca u 11 sati

Više informacija na: https://filmsvima.com

Program financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Hrvatski audiovizualni centar i Primorsko-goranska županija.

organizira: Art-kino / Filmaktiv

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content