Zimska priča iz Benčića vraća Filmaktiv u kino Dječje kuće s inkluzivnim projekcijama u sklopu projekta Film svima 2022. Ovog puta našu kinodvoranu zauzimaju likovi iz nagrađivanog filma Pisma na kraju šume, redateljice i animatorice Jelene Oroz te scenaristice Jasne Jasne Žmak. Film je na ovogodišnjem Animafestu nagrađen posebnim priznanjem u natjecanju hrvatskog filma i na prvu je osvojio Film svima 2022 tim koji je jednoglasno odlučio izraditi inkluzivne prijevode za njega kako bismo ga mogli gledati svi — zajedno.

O filmu: Pet šumskih životinja jako vole pisma, ali ne znaju pisati. Jedina koja u šumi zna pisati je sova i svoje usluge pisama dobro naplaćuje. Piše za orahe, blitvu, naranče, maline… Jednog dana su se na nebu pojavila slova koja nije napisala sova i tu počinje avantura šumskih prijatelja.

Uz film i ovoga puta učimo hrvatski znakovni jezik, pričamo o medijskoj kulturi i inkluziji s voditeljicama Ivonom Križić i Majom Ogrizović.

Ulaz je slobodan uz obavezne prijave na: pr@art-kino.org

Raspored održavanja programa: subota, 17. prosinca u 11 sati

Više informacija na: https://filmsvima.com

Program financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Hrvatski audiovizualni centar i Primorsko-goranska županija.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content