U sklopu Festivala prava djece u kino Dječje kuće u subotu, 22. listopada, stižu dvije inkluzivne projekcije sjajnih europskih filmova za djecu i cijelu obitelj, prilagođene gluhim i nagluhim te slijepim i slabovidnim osobama. Dobrodošli su svi!

Šašava austrijska komedija Priče o Franzu prati malenog dječaka Franza, najmanjeg u razredu, na uzbudljivom putovanju i pustolovnoj potrazi za svojim mjestom u svijetu i očuvanju jedne od najvažnijih stvari na svijetu – pravog prijateljstva.

SINOPSIS: Nakon što Franz otkrije influencera Hanka Habera, njegovo dvoje najboljih prijatelja, Gabi i Eberhard, u početku su sumnjičavi. No Franz, najmanji u razredu, sa svojim nepredvidivim piskutavim glasom, vrlo je zainteresiran za bilo kakve savjete! Glavobolju mu ne izaziva samo njegov učitelj Cik-Cak, već i razredna kraljica Elfi. Franz shvaća da naizgled jednostavan put ne vodi do cilja – kad Gabi iznenada nestane. Čak su i njegovi roditelji zbunjeni. Tako Franz i Eberhard sami kreću u pustolovnu potragu – zaobilazeći strašnu gospođu Berger – te na kraju trio ponovno pronalazi ono za što su mislili da je izgubljeno: najveće prijateljstvo na svijetu.

Film se prikazuje na njemačkom jeziku s hrvatskim titlovima, a prilagođen je gluhim i nagluhim te slijepim i slabovidnim osobama.

Termin prikazivanja:

subota, 22. listopada u 11 sati

Ulaz na projekcije filmova u sklopu Festivala prava djece slobodan je za sve posjetitelje, uz obaveznu rezervaciju mjesta e-poštom na: edukacija@art-kino.hr.

Izvorni naziv: Geschichten vom Franz

Žanr: obiteljski / komedija

Godina: 2022.

Zemlja: Njemačka / Austrija

Režija: Johannes Schmid

Scenarij: Sarah Wassermair, prema romanu Christine Nöstlinger

Uloge: Jossi Jantschitsch, Nora Reidinger, Leo Wacha

Montaža: Karin Hammer

Glazba: Toni Martin Dobrzanski

Produkcija:

Nikolaus Geyrhalter Filmproduktion, if… Productions

Distribucija: Festival prava djece

Trajanje: 78 min

organizira: Art-kino / Festival prava djece

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content