Bilo da živimo u malom stanu ili kući i neovisno o  svom “zelenom prstu” svatko od nas uz malo truda svoj dom može učiniti ljepšim i zdravijim mjestom za život tako da ga obogati zelenim stanovnicima, a proljeće je idealno vrijeme za to! Radionicom ozelenjavanja Dječje kuće polaznici_ce će se upoznati sa različitim kućnim biljkama  i naučiti osnove brige za kućno bilje istovremeno oplemenjujući prostor za igru Dječje kuće. Osim doprinosa ozelenjavanju Dječje kuće, svaki će polaznik radionice i svojoj kući ponijeti jednog zelenog prijatelja koji je ujedno i sjajan pročišćivač zraka i naučiti kako dalje brinuti o njemu. 

Voditeljice: Natali Bosić i Tajana Josimović

Natali Bosić

Natali Bosić po zanimanju je magistra pedagogije, jedna od osnivačica Udruge za neformalno kulturno-umjetničko obrazovanje VMB i vlasnica obrta za edukaciju i savjetovanje Pedagoški kabinet. Još za vrijeme studija posebno je zanimanje pronašla upravo u području neformalnog obrazovanja, kreativnosti i organizacije slobodnog vremena u kojima i danas radi. Kada ne osmišljava nove programe i radionice voli provoditi vrijeme u prirodi ili svom malenom vrtu u urbanoj, gradskoj sredini gdje eksperimentira i istražuje mogućnosti uzgoja različitog sobnog i vanjskog bilja. Nakon godina upotreba metoda pokušaja i pogrešaka, maminih savjeta i pročitanih knjiga o urbanom vrtlarstvu i uzgoju sobnog bilja može ponosno reći da ima, sada već reprezentativnu, zbirku biljnih vrsta u čijem društvu svakodnevno uživa kod kuće i na poslu.

Tajana Josimović, diplomirala je komparativnu književnost i španjolski jezik. Već 20 godina radi na polju neformalne kulture, a s kolegicama iz Udruge VMB od 2019. Godine suorganizira Plesni zbirkus. Od 2020. ima vrt u kojem još uvijek uči o biljkama i kako ih uzgajati.   

Cjelokupan program, više informacija o svakoj predstavi i radionici možete pronaći na www.zbirkus.com, gdje je potrebno i rezervirati svoje mjesto za svaku aktivnost u kojoj želite sudjelovati. Ulaznica za svaku predstavu je 5 eura, dok će za radionicu Cirkuskih vještina biti potrebno izdvojiti 15, a za radionicu Dječja kuća za biljke 10 eura.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content