Novi film čuvenog Studija Ghibli – zaslužnog za kultne i obožavane hitove poput Dvorac na nebu, Princeze Mononoke i Moj susjed Totoro – donosi priču o dvanaestogodišnjem dječaku Mahitu koji je primoran preseliti s ocem iz Tokija na seosko imanje nakon tragične smrti njegove majke. Na selu susreće misterioznu sivu čaplju koja mu kaže da bi njegova majka mogla još uvijek biti živa. Ispunjen nadom, Mahito se na nagovor čaplje upućuje u tajanstveni toranj kroz koji ulazi u fantastičan svijet gdje saznaje više o sebi i kako se nositi s osjećajima gubitka.

Kritika je Dječaka i čaplju proglasila vrhuncem Miyazakijeve karijere, posebno hvaleći prepletanje priče o odrastanju i fantastike s maštovitom animacijom, a na protekloj dodjeli nagrade Oscar, osvojio je prestižnog zlatnog kipića u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.

Film se prikazuje na izvornom japanskom jeziku s hrvatskim titlovima.

Termini prikazivanja:

petak, 15. ožujka u 19 sati

četvrtak, 21. ožujka u 19 sati

subota, 23. ožujka u 11 sati

subota, 23. ožujka u 18 sati

petak, 5. travnja u 19 sati

nedjelja, 7. travnja u 18 sati

četvrtak, 11. travnja u 19 sati

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 4 EUR

Žanr: Animirani, avantura

Originalni naziv: Kimitachi wa dô ikiru ka

Godina: 2023.

Zemlja: Japan

Režija: Hayao Miyazaki

Scenarij: Hayao Miyazaki

Glasovi: Soma Santoki, Masaki Suda, Kô Shibasaki

Montaža: Takeshi Seyama

Glazba: Joe Hisaishi

Distribucija: Discovery

Trajanje: 124 min.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content