Radionica prati mladog Dextera – malog (bio)kemičara koji odlučuje testirati vitamine u svojoj prehrani. Kroz tri pokusa, u kojima će djeca zajedno s Dexterom ispitivati razinu vitamina u odabranom voću i povrću te uz posebno osmišljene didaktičke tehnike upoznati će i određene znanstvene metode koje će dodatno potaknuti njihovo kreativno razmišljanje te im pružiti i dodatna znanja o važnosti pravilne prehrane.

Kroz testiranje kemijskog sastava hrane djeca uče i o kompleksom svijetu raznovrsnih molekula koje ih okružuju. Uz sve to, zdravu hranu koja inače nije na vrhu dječjih jelovnika prikazujemo u zaigranom tonu te kako hrana može biti jednako poučna i zanimljiva.

Program radionice za cilj ima potaknuti kreativno i inovativno razmišljanje djece te upoznati ih s važnošću znanosti i pravilne prehrane.

Termini:

25. 4. utorak u 17 – 19

27. 4. četvrtak u 17 – 19 (POPUNJENO)

28. 4. petak u 17 – 19

Voditelji: Lara Batičić, Antea Kršek

Broj polaznika: 15

Dob:  učenici mlađih razreda osnovnih škola (6 – 10 godina)

Prijave: sudjelovanje je potrebno prijaviti ispunjavanjem obrasca ovdje (termin u utorak), ovdje (termin u četvrtak) i ovdje (termin u petak).

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content