Dvodijelni program u sklopu Port of Dance festivala 18.5. u 10 i 12 sati sastoji se od predstave Francis Footwork snimljenoj u tehnici virtualne stvarnosti, nakon koje slijedi interaktivna plesna radionica vezana uz radnju predstave. 

Predstava Francis Footwork posvećena je ljubavi prema pokretu, slobodi i njegovanju vlastite kreativnosti – Dancing is like dreaming with your feet. Od svoje premijere 2019. godine doživjela je brojne izvedbe praćene oduševljenim kritikama medija, a u proljeće 2022. godine predstava je u suradnji s plesnom mrežom Aerowaves, čiji je član HKD na Sušaku, snimljena u tehnici virtualne stvarnosti (VR) i od tada je na turneji po irskim školama. 

Nakon gledanja predstave, radionica Kreativne plesne priče nudi aktivno sudjelovanje, istraživanje i kreativno stvaranje plesne umjetnosti kroz kinestetičko učenje u zajednici. Crpeći inspiraciju iz predstave, radionica je osmišljena kako bi djeci približila priču i glavne likove, te im izgradile svijest o plesnoj izvedbi. Pod vodstvom iskusne plesne umjetnice Kristine Paunovski djeca prolaze kroz niz fizički dinamičnih vježbi i inventivnih zadataka te su pozvana da kreiraju, uvježbavaju i izvode vlastitu jedinstvenu priču. 

Autor, režija i koreografija: David Bolger 

Izvođači: Cristian Enmanuel Dirocie, Stephanie Dufresne, Ivonne Kalter i Jonathan Mitchell

Glazba i zvuk: Denis Clohessy 

Dizajn scena, svjetla i projekcija: Christopher Ash 

Kostimi: Maree Kearns 

Virtualna stvarnost
Režija: Enya Belak
Snimanje i postprodukcija: Igor Crnković

Namijenjeno za djecu od 8+ godina

Trajanje: 90 min

Ulaz je besplatan uz obaveznu rezervaciju mjesta na adresu press@hkd-rijeka.hr zbog ograničenog broja VR naočala.

organizira: HKD na Sušaku

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content