U okviru predstavljanja dječjih izdanja Oaza Books, održat će se interaktivno čitanje slikovnice Prva detektivska agencija za praćenje ptica autora Marka Pogačara, uz vodstvo glumice i dramske pedagoginje Maje Kovač.

Prva detektivska agencija za praćenje ptica priča je o sijamskoj mački Milici, autsajderici među domaćim mačkama u vrućem mediteranskom gradu. Odrasla na detektivskim noir – filmovima, Milica odluči otvoriti detektivsku agenciju, specijaliziranu za velike ptice u nevolji. Nesebično i predano pomažući albatrosima i kakaduima, bjeloglavim supovima, pelikanima i plamencima, Milica uči o dalekom i nepoznatom svijetu, i njegovim neobičnim stanovnicima. Zatim i sama odluči otići od kuće, obgrliti svijet objema šapama.

Vrijeme održavanja: subota 30. 4. od 17 do 18 sati

Lokacija: Dječja kuća ( Šuma Striborova  )

Izvođač: Oaza & Maja Kovač

Dob: XX 

Prijava: prijava.programi@gkri.hr 

Maja Kovač završila je X. gimnaziju i Plesnu školu Ane Maletić. Diplomirala je na Učiteljskoj akademiji, smjer predškolski odgoj. Dramski pedagog je u Kazalištu Trešnja i u 4 sobe, a kao glavni cilj dramskog odgoja, u svome radu ističe buđenje psihofizičkih potencijala kod djece, kao i razvoj njihovih misaonih, verbalnih i socijalnih vještina. 20-tak godina radi kao profesionalna glumica u kazalištima za djecu i mlade. Neke od njenih značajnih uloga su Ariel (Shakespeare, Oluja, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu) te Matilda i Buratino (Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku).

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content