Vrijeme održavanja: 4. 7. 2021. u 19 sati 

Dob: od 8 godina

(naziv izvornika): Calamity – une enfance de Martha Jane Cannary

Žanr: obiteljski/avantura

Trajanje:  100 min

Informacija o jeziku: Film se prikazuje s podnaslovima na hrvatskom jeziku

Mjesto održavanja: Dvorana Dječje kuće

Organizator: Art-kino 

Cijena ulaznice: 20,00 kuna 

U suradnji s Animafestom u dvorani Dječje kuće svi će ljubitelji priča s Divljeg zapada imati priliku saznati kako je Martha Jane Cannery postala legendarna Calamity Jane.

Godina je 1863 u Sjedinjenim Američkim Državama. Dvanaestogodišnja Martha Jane i njezina obitelj kreću na zapad velikim natkrivenim kolima u potrazi za boljim životom. Kada se otac Marthe Jane ozlijedi u ozbiljnoj nesreći, ona preuzme brigu o braći i sestrama i nauči voziti obiteljska kola. Nikada još nije osjećala takvu slobodu. Krajnje praktična i odvažna, Martha Jane počne se odijevati kao dečko i postaje sve problematičnija za zajednicu zbog svoje hrabrosti i rječivosti. Kada je vođa konvoja nepravedno optuži za krađu, ona bježi kako bi dokazala svoju nevinost. U divljini otkriva sebe i svijet koji je obilježava te potvrđuje svoju jedinstvenu ličnost… otkrivajući mitsku i pomalo tajanstvenu Calamity Jane.

Animirani film Calamity prikazan je na mnogobrojnim svjetskim festivalima diljem svijeta i pritom je osvojio pregršt nagrada. Režiju potpisuje vrsni filmaš Rémi Chayéa čiji smo animatorski rad mogli prethodno pogledati u Tajni Kellsa, Slici i Kerity, kuća bajki. Film se prikazuje u suradnji s Animafestom Zagreb.

  Režija: Rémi Chayé

Scenarij: Rémi Chayé, Sandra Tosello, Fabrice de Costil

Produkcija: Maybe Movies, Nørlum

Trajanje: 82 min

Trailer filma

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Ovo događanje se odvija kao dio festivala Tobogan, cjeloviti program provjerite ovdje.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content