Godina je 1863. u Sjedinjenim Američkim Državama. Dvanaestogodišnja Martha Jane i njezina obitelj kreću na zapad velikim natkrivenim kolima u potrazi za boljim životom. Kada se otac Marthe Jane ozlijedi u ozbiljnoj nesreći, ona preuzme brigu o braći i sestrama i nauči voziti obiteljska kola. Nikada još nije osjećala takvu slobodu. Krajnje praktična i odvažna, Martha Jane počne se odijevati kao dječak i postaje sve problematičnija za zajednicu zbog svoje hrabrosti i rječivosti. Kada je vođa konvoja nepravedno optuži za krađu, ona bježi kako bi dokazala svoju nevinost. U divljini otkriva sebe i svijet koji je obilježava te potvrđuje svoju jedinstvenu ličnost… otkrivajući mitsku i pomalo tajanstvenu Calamity Jane.

Animirani film Calamity prikazan je na mnogobrojnim svjetskim festivalima diljem svijeta i pritom je osvojio pregršt nagrada. Režiju potpisuje vrsni filmaš Rémi Chayé čiji smo animatorski rad mogli prethodno pogledati u Tajni Kellsa, Slici i Kerity, kuća bajki.

Film se prikazuje u suradnji s Francuskim institutom, u okviru Mjeseca frankofonije.

Film ima podnaslove na hrvatskom jeziku.

Termini prikazivanja u ožujku:

Subota, 12.3.2022. u 15:00

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25 kn

Izvorni naziv: Calamity – une enfance de Martha Jane cannary

Režija: Rémi Chayé

Scenarij: Rémi Chayé, Sandra Tosello, Fabrice de Costil

Uloge (glasovi): Salomé Boulven, Alexandra Lamy, Alexis Tomassian, Jochen Hägele

Glazba: Florencia Di Concilio

Produkcija: Maybe Movies, Nørlum

Distribucija: Francuski institut / Kino mreža

Trajanje: 82 min

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content