Roman Simić pripada onima koji se dobro snalaze i u svijetu malenih i u svijetu velikih. Urednik je književnog časopisa Relations i umjetnički direktor Festivala europske kratke priče. Kao prozni pisac uvršten je u više antologija i pregleda hrvatske proze devedesetih, a priče su mu prevođene na desetak jezika. Zaposlen je kao urednik u nakladničkoj kući Fraktura. To je taj jako ozbiljni Roman, a nama je najzanimljiviji kao pisac za djecu pa ćemo zato pričati o “Juri i uputama za odrastanje“. 

U ovoj novoj priči o dogodovštinama dječaka Jure koji kroz priču otkriva svijet oko sebe Jura odlazi baki i djedu na more. Tamo upoznaje svoje male rodice, blizanke Mariju i Anu. Te su dvije crvenokose mališanke nevjerojatne: vrlo su vragolaste i sve nekako ispadne po njihovom, ali znaju odgovor na svako pitanje. Pa im Jura nakon dugog razmišljanja odluči postaviti pitanje na koje neće znati odgovor: kako se postaje odrastao? Što se događa s nama? Ali blizanke i na to pitanje mudro odgovaraju kao od šale. No kad se nađu u barci daleko od obale, Jura shvaća da u praksi treba primijeniti nova znanja i odluči biti hrabar i odrastao.

Roman Simić i Manuel Šumberac već su etablirani dvojac prepoznatljivog izričaja: Roman ritmičnim tekstom i dojmljivom pričom, a Manuel jednako živim i inspirativnim ilustracijama. Savršeno su uigrani par koji svaku sljedeću priču dočarava na osobit i divan način. Kako do toga dolazi saznat ćete iz prve ruke od Romana. 

Osnovne informacije:

razgovor s književnikom i urednikom

lokacija: Zoom soba

namijenjeno: mlađi osnovnoškolci

vrijeme održavanja: petak 23. 4. u 18 

prijave: prijave.programi@gkri.hr

Događanje se odvija kao dio Tjedna dobre Dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije te je dio obilježavanja Godine čitanja 2021. Cjeloviti program provjerite u našem Brickzineu.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content