Kreativci koji rade za djecu često uz svoje ime mogu imati epitet – svestrani, a takva je Nikolina Manojlović Vračar. Njen rad je često balansirao na granici likovne i izvedbene umjetnosti, a rođenjem djece (njih troje), sve se više okreće radu s djecom i za djecu. Tako nastaju autorska slikovnica Starac dugačka brka (pohvala dječjeg žirija na natječaju Ovca u kutiji) i autorska ilustrirana zbirka pjesama za djecu Kako misli jure jednog malog Jure. Ilustrira slikovnicu Dr. Crveni Nos, autorice Jelene Pervan i zbirku pjesmica za djecu Arka od slova Aljoše Vukovića.

Od 2006. piše scenarije i vodi emisiju Ninin kutak, u sklopu programa za djecu i mlade pri HRT-u. Jedna od osnivačica umjetničke organizacije Artomobil kroz kojeg djeluje kao autorica, scenografkinja i/ili izvođačica u predstavama za djecu. Autorica je više zidnih mozaika i murala izvedenih na javnim i privatnim površinama u Hrvatskoj i izvan nje. I sada, kada imate nekog takvog za suradnju, što izabrati sa široke palete veselja?  

Razlog druženja s Nikolinom je ovaj put njena posebna “ilustrirana enciklopedija glagola” u kojoj istražuje svijet pitajući se što sve leti, cvili, pada, gmiže… U njenim rimovanim odgovorima ocrtava se dječji obiteljski svijet. “Autorica je svjesna da pjesme i priče proizlaze iz riječi te se jezičnom invencijom upisuje u najbolju tradiciju hrvatske dječje poezije.”, tako su rekli ozbiljniiiiii kritičari. A mi kažemo dođite na ćakulu s Nikolinom.

Osnovne informacije:

razgovor s autoricom

lokacija: Zoom soba

namijenjeno: mlađi osnovnoškolci 

vrijeme održavanja: ponedjeljak 19. 4. u 12,00

prijave: prijave.programi@gkri.hr

Događanje se odvija kao dio Tjedna dobre Dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije te je dio obilježavanja Godine čitanja 2021. Cjeloviti program provjerite u našem Brickzineu.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content