Na veliko platno kina Dječje kuće, u 2D i 3D formatu, vraća se Oscarom nagrađena epska avantura Jamesa Camerona iz 2009. godine – Avatar. Ponovljeno izdanje najuspješnijeg filma svih vremena uvertira je u iščekivani nastavak filma Avatar: Put vode koji na velika platna stiže u prosincu ove godine.

Avatar gledatelje vodi u spektakularan svijet onakraj mašte, kreiran tada revolucionarnom tehnologijom specijalnih efekata, dijelom osmišljenih upravo za ovaj film. Bivši marinac Jake Sully, prikovan za invalidska kolica, poslan je na svjetlosnim godinama udaljenu planetu Pandoru gdje korporacije rudare za rijetkim mineralom koji je ključ rješavanju energetske krize na Zemlji.

Zbog činjenice da je atmosfera na Pandori toksična, kreiran je program „Avatar“ u kojem ljudski „vozači“ povezuju svoju svijest s avatarom – biološkim tijelom na daljinsko upravljanje koje može preživjeti ubojit zrak. Ti avatari genetički su kreirani hibridi ljudskoga DNK-a pomiješanog s DNK-om mještana Pandore, Na’vija. Preporođen u svom avataru, Jake ponovno može hodati. Dobiva zadatak da se infiltrira među Na’vije koji su postali zapreka u rudarenju za vrijednim mineralom.

No prekrasna Na’vica Neytiri spašava Jakeov život i to mijenja njegov pogled na ovaj posve novi svijet. Jakea prihvaća njezin klan, učeći ga kako postati jedan od njih. Kako se Jakeova veza s Neytiri produbljuje, on počinje poštovati običaje Na’vija i napokon pronalazi svoje mjesto među njima. Uskoro će se suočiti s krajnjim ispitom kad ih povede u epsku borbu koja će odlučivati o sudbini čitava svijeta.

AVATAR RE-RELEASE sadrži nekoliko sekvenci s trepćućim svjetlima koja mogu utjecati na one koji moguće imaju fotosenzitivnu epilepsiju ili neke druge fotosenzitivnosti.

Termini prikazivanja:

četvrtak, 22. rujna u 17 sati – 2D

četvrtak, 22. rujna u 20 sati – 3D

petak, 23. rujna u 19 sati – 3D

subota, 24. rujna u 19 sati – 2D

nedjelja, 25. rujna u 19 sati – 3D

petak, 30. rujna u 19 sati – 2D

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25,00 kn

Izvorni naziv: Avatar

Žanr: znanstveno-fantastični, avantura

Godina: 2009.

Zemlja: Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Američke Države

Režija: James Cameron

Glasovi: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

Montaža: Stephen Rivkin, John Refoua, James Cameron

Glazba: James Horner

Produkcija: 20th Century Fox, Lightstorm Entertainment, Dune Entertainment, Ingenious Film Partners

Distribucija: Blitz

Trajanje: 162

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content