Silvija Šesto naša je davna podržavateljica i draga gošća. I za nju, kao i za većinu ostalih gostiju, možemo upotrijebiti epitete svestrana i kreativna. 

Za djecu i mlade objavila je romane VandaDebelaTko je ubio pašteticuZezomljaniDjevacPa to je ljubavLeon Napoleon, zbirku priča Ružičasta sanjaricaTinuninu, (nagrada „Grigor Vitez“), igrokaze Pričalica X, bajke Jučerdanasputra, te serijal priča Bum Tomica 1, 2, 3 i 4. te slikovnice Deveta ovčica i Palac Sim i palac Tam. Pet njezinih naslova za djecu uvršteno je u lektiru. Roman Debela zadobio je nagradu „Ivana Brlić Mažuranić“ i stavljen je na Časnu listu IBBY-a. Za “Bum Tomicu” dobila je “Malog Marulića” za tekst, a 2010. i “Malog Marulića” za tekst drame za djecu “Duboko more ili kako smo sve pobroćkali”. 2011. „Malim Marulićem“ nagrađen joj je i tekst „Gospodin Mrak i tri bijela šeširića“.

Osnovne informacije:

razgovor s autoricom

lokacija: Zoom soba

namijenjeno: mlađi osnovnoškolci

vrijeme održavanja: utorak 20. 4. u 18

prijave: prijave.programi@gkri.hr

Događanje se odvija kao dio Tjedna dobre Dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije te je dio obilježavanja Godine čitanja 2021. Cjeloviti program provjerite u našem Brickzineu.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content