Očekuje se da će se od 2010. do 2060. globalna potrošnja papira i papirne smjese udvostručiti, a isto će se dogoditi i sa proizvodnjom otpada od papira. Povećana proizvodnja papira dodatno će potaknuti sječu šuma i prašuma na globalnoj razini, koje su već sad u kritičnom stanju. Što mi možemo učiniti po tom pitanju?

Vrijeme održavanja: 30. 4.od 11.00 do 13.00

Lokacija: Dječja kuća ( kontejner )

Izvođač: Sabina Damiani

Prijava: prijave.programi@gkri.hr 

Recikliranje kako papira, tako i ostalih vrsta otpada, nije uvijek najbolja opcija obzirom da je postotak recikliranja još uvijek nedovoljan i troši mnogo energije, dok su smanjenje potrošnje i poticanje ponovne uporabe bolja rješenja.

S malim kreativcima ćemo sakupiti odbačene i već korištene papire i kartone kako bismo ih uvezali i tako stvorili novi predmet, knjižicu od iskorištenog papira. Naučit ćemo različite vrste uveza a na taj će način polaznici moći razviti vještine za izradu vlastitih bilježnica i notesa u kojima će moći crtati i pisati i izražavati svoju kreativnost.

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content