U Dječjoj kući u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka odvija se baš jedan poseban ciklus kreativno-likovnih-rukotvornih radionica subotom za osnovnoškolce te idemo na poseban put oko svijeta!

Put oko svijeta je ciklus zamišljen za otkrivanje umjetnosti, kultura i tradicija iz različitih zemalja svijeta. Naime, često smo okruženi umjetnošću i izričajem zapadnog svijeta te zaboravljamo na ostale kulture koje su, između ostalog, imale i značajan utjecaj na poznate umjetnike posebice iz modernog i suvremenog razdoblja. 

RADIONICA 4_samo šareno, u Meksiko i umjetnost centralne Amerike. Malo koja kultura ima šarenije motive od centralne i Latinske Amerike, od tekstila, odjeće, obuće te tradicionalnih umjetničkih tehnika. Na ovoj ćemo radionici iskoristiti komadiće šarenih tekstila reciklirajući stare majice i druge komade odjeće kako bi izradili tradicionalna meksička dekorativna ogledala koja se mogu pronaći u većini kuća diljem centralne Amerike.

Sudjelovanje na radionici je slobodno, ali obvezno prijaviti na mail info@djecjakuca.hr uz navođenje imena i prezimena polaznika, broj mobitela i godište.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content