Trčeći za Bijelim Zecom, djevojčica Alisa propadne kroz zečju rupu te se nađe u čudesnoj zemlji. Tamo susreće neobične likove i doživi fantastične pustolovine. Tako će se Alisa smanjiti i rasti nakon što posluša upute ohole gusjenice. Prisustvovat će „nerođendanskoj“ zabavi u vrtu Ludog klobučara i Ožujskog zeca. Slušat će filozofske teze Češirske mačke i priče blizanaca Tweedleduma i Tweedledeeja o Moržu i Stolaru. Alisin dan završit će ludim susretom s Kraljicom Srca i njezinom vojskom od igraćih karata.

Ovaj Disneyeva animirana glazbena fantazija uspješno kombinira najzabavnije dijelove Alise u zemlji čudesa i Iza ogledala Lewisa Carrolla. Alisa je trinaesti po redu Disneyev animirani film i  prvotno je trebala biti snimljena u igranoj formi. Međutim, Disney se na kraju ipak odlučio za animiranu varijantu, vjerojatno jer je ista bila pogodnija za prikaz fantastičnih priča i likova iz Carrollovih romana. Alisa na početku nije doživjela veliki uspjeh  u kinima, štoviše smatrana je svojevrsnim neuspjehom i razočaranjem. Krajem 60-tih godina prošloga stoljeća,  televizija joj je donijela neočekivanu popularnost, a danas seDisneyeva Alisa u Zemlji čudesa smatra najboljom ekranizacijom istoimenog djela te kultni klasik u svijetu animacije.

Film ima podnaslove na hrvatskom jeziku.

Termini prikazivanja u ožujku:

Subota, 26.3.2022. u 17:00

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25 kn

Izvorni naziv: Alice in Wonderland

Režija: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske

Scenarij: Lewis Carroll, Winston Hibler, Ted Sears

Uloge (glasovi): Kathryn Beaumont, Ed Wynn, Richard Haydn, Sterling Holloway

Glazba: Oliver Wallace

Produkcija: Walt Disney Productions

Distribucija: Filmbank Media/Con-film

Trajanje: 75 min

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content