U selu Colonia, obgrljena sigurnošću Amazonske prašume, sretno živi djevojčica Ainbo. Mjesto u kojem Ainbo živi daleko je i nepoznato suvremenom svijetu, no iznenadni susret različitih civilizacija najaviti će početak epskog putovanja. Naime, dolazak rudara i drvosječa koji započinju proces uništavanja prirode i narušavanje harmonične svakodnevice koju je Ainbo poznavala, izazvat će njenu borbu za očuvanje zemlje, ljudi i života, a junakinja će uz pomoć svojih duhovnih vodiča, krenuti na jedinstveno putovanje za spas svog doma, daleko u dubinama veličanstvene Amazonije.

Ovaj obiteljski animirani film na veliko platno donosi peruanske legende i narodne priče te ih spaja s aktualnim ekološkim temama uništavanja šuma i nezakonitog iskorištavanja prirodnih resursa u Amazoniji. 

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Termini prikazivanja u lipnju:

 4. lipnja 2021. 18:00
 12. lipnja 2021.16:00 

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 20 kn

Izvorni naziv: AINBO: Spirit of the Amazon

Režija: Richard Claus, Jose Zelada

Scenarij: Richard Claus, Brian Cleveland

Uloge (glasovi): Amanda Prenkaj, Ronald Žlabur, Dunja Fajdić, Goran Malus, Slavko Juraga      

Animacija: Sem Assink, Carolien Bakker

Montaža: Job ter Burg

Glazba: Vidjay Beerepoot

Produkcija: Cinema Management Group, Tunche films

Distribucija: Duplicato

Trajanje: 84 min

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content