15. Vrisak, sajam knjiga i festival autora u kino Dječje kuće donosi najnoviji regionalni igrani hit Ljeto kada sam naučila letjeti, nastao prema romanu književnice za djecu Jasminke Petrović.

Pred dvanaestogodišnjom Sofijom naizgled je najdosadnije ljetovanje ikada – ljetovanje s dvije bake. Jedna je njena baka, s kojom dolazi iz Beograda, a druga je bakina sestra s Hvara koju Sofija nikada nije upoznala – obiteljske su se veze pokidale i treba ih obnoviti. Iako Sofiji prijeti ljetovanje bez wirelessa u društvu dviju starica, idiličan jadranski otok, prvi poljubac, pomirenje obitelji, ali i suočavanje s tugom pretvorit će ga u neprocjenjivo i nezaboravno iskustvo. Sofija odrasta.

Ljeto kada sam naučila letjeti priča je o odrastanju koju je u filmski scenarij prema istoimenom romanu Jasminke Petrović pretočila mlada scenaristica Ljubica Luković. 

Ulaz na program slobodan je za sve posjetitelje, a svoje mjesto na projekciji možete rezervirati putem e-pošte: ulaznice@art-kino.org. Rezervacija vrijedi 15 minuta prije početka filma nakon čega se mjesto oslobađa za druge posjetitelje. Preuzmite svoje gratis ulaznice na vrijeme, broj mjesta je ograničen!

Cijena ulaznice: 0,00 kn

Izvorni naziv: Leto kada sam naučila da letim

Godina: 2022.

Režija: Radivoje Andrić

Scenarij: Ljubica Luković, Jasminka Petrović (roman)

Uloge: Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić

Fotografija: Dušan Joksimović

Montaža: Dejan Urošević

Glazba: Vasil Hadžimanov

Produkcija: Sense Production

Distribucija: Zagreb Film Festival

Trajanje: 89 min

organizira: Vrisak festival i Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content