Susjedstvo Dječje kuće se radikalno mijenja! Projekt nastanka prve prave središnje zgrade Gradske knjižnice Rijeka privest će se svome finalu 21. prosinca 2023. godine. Tog dana poslijepodne će  obnovljena zgrada bivše tvornice cigareta zasjasti punim sjajem kao prostor kulture, stvaranja i dijaloga – prava suvremena knjižnica.

Velik je to trenutak za našu zajednicu i novi smjer razvoja čitateljske kulture u Rijeci pa i sam čin useljavanja želimo simbolički obilježiti zajedničkom akcijom – prijenosom  knjiga od ruke do ruke, putem ljudskog lanca, kojim će se nekoliko stotina naslova prenijeti od stare lokacije Središnjeg odjela Filodrammatica do nove lokacije u kvartu kulture “Benčić”. 

Kilometarska linija u jednom će trenutku knjigama biti spajati Korzo i novu knjižnicu u impresivnu vizuru!

Planirani početak puta knjiga od ruke do ruke je četvrtak 21. prosinca u 13 sati, a na uključivanje su pozvani zainteresirani svih generacija.

Sudjelovanje je potrebno prijaviti ispunjavanjem obrasca ovdje, a naš organizacijski tim će vam se javiti sa svim detaljnim uputama o okupljanju i načinu odvijanja akcije.

Aktivnost se odvija uz podršku Volonterskog programa HKD-a čijim članovima se zahvaljujemo.

Podsjetimo, u četvrtak 21. 12. u 17 sati povijesni je trenutak za čitateljsku i stvaralačku kulturu u Rijeci jer otvaramo Gradsku knjižnica Rijeka u Benčiću! Fascinantan zahvat stvaranja prave knjižnične zgrade u bivšoj tvornici cigareta, do nedavno potpunoj ruševini, time dolazi do svoga finala ili bolje rečeno pravog početka. 

Stoga, od ruke do ruke, do knjižnice bez muke. 🙂  

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content