Riječ je o prvom hrvatskom cjelovečernjem animiranom filmu rađenom u tehnici 3D animacije što ga čini jednim od najambicioznijih filmskih poduhvata u Hrvatskoj. Za to je zaslužan produkcijski studio Diedra iz Zagreba i više od 150 suradnika na filmu, a glavne likove svojim glasovnim kreacijama oživjela su neka od najpoznatijih glumačkih imena mlađe generacije – Tara Thaller, Marko Petrić i Filip Vidović

Stvaran više od 10 godina, Cvrčak i mravica dugoočekivani je domaći animirani film kojeg neki već nazivaju “hrvatskim odgovorom Pixaru”, a o njegovoj atraktivnosti i kvaliteti svjedoči to da je inozemni partner, world sales Attraction Distribution, već dogovorio distribuciju filma u više od 30 zemalja.

Cvrčak i mravica svoju će riječku premijeru imati u kinu Dječje kuće u subotu, 7. siječnja u dvostrukom terminu – u 17 i 19 sati – a objema će projekcijama prisustvovati i članovi filmske ekipe.

Tom prigodom u Dječju kuću stižu redatelj Luka Rukavina, producent Dino Krpan, glumci Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović i Katarina Madirazza te dizajnerica produkcije Jadranka Soviček Krpan.

Inspiriran Ezopovom basnom, Cvrčak i mravica na živ i veseo način donosi plemenitu priču o toleranciji i suživotu. Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bendom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijene samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Kad se slučajno sretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No, kad je otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskaču joj u pomoć. Dok uče prihvaćati različite od sebe, junaci stvaraju temelje za harmoničan suživot u kojem se rad i zabava prožimaju.

Ovaj obiteljski film zbog svoje raskošne vizualne komponente, plemenite priče, originalnih songova Gordana Muratovića (Coco Mosquito) i sjajne ekipe predvođene glumačkim i pjevačkim zvijezdama Tarom Thaller (glavna uloga mravice Antonete), Markom Petrićem (glavna uloga cvrčka Keta) i Filipom Vidovićem (uloga mrava Anteodora) nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Film Cvrčak i mravica dobio je i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u sklopu nastavnog programa.

“Film je nastao s ciljem da hrvatsku animaciju ponovno približimo publici. Temeljem kvalitetnog scenarija, pomno izabrana glumačka ekipa udahnula je likovima život. U sinergiji s radom animatorskog tima, vizualnih umjetnika, glazbenika i niza drugih kreativaca, nastala je svježa i pozitivna priča”, izjavio je producent filma Dino Krpan.

Ulaznice za riječku premijeru filma Cvrčak i mravica su u prodaji, a dostupne su putem stranice ulaznice.hr te na blagajni Art-kina i Dječje kuće (u prizemlju Dječje kuće) koje se otvaraju sat vremena prije prve projekcije u danu.

Više informacija potražite na https://djecjakuca.hr/ i https://www.art-kino.org/hr/

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content