Za ulazak u prostore Dječja kuća prema odluci Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom potrebna je važeća EU digitalna COVID potvrda (koja se izdaje cijepljenima, preboljelima prema pravilima o definiranom razdoblju ili testiranima prema pravilima o odgovarajućem testu i vremenskom razdoblju) ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.  

Osobe mlađe od 16 godina ne moraju imati potvrde. 

Sve detalje je moguće pronaći na stranici koronavirus.hr ovdje.

Potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz je potrebno pokazati djelatnicima pri ulazu u prostor. 

Navedeno ne znači da oni koji nemaju ili ne žele koristiti COVID potvrdu postaju uskraćeni za usluge u prilagođenom obliku. Nastojat će se prilagoditi gdje je god to moguće i oblikovati u formu dostupnosti najvećem mogućem broju građana. 

Za korištenje Dječjeg odjela Stribor omogućen je: 

Online upis – želite li postati članom Gradske knjižnice Rijeka odnosno Dječjeg odjela Stribor to možete učiniti i  digitalnim putem. Detalji i potrebni koraci su ovdje. 

Mogućnost RCC produživanja članstva i plaćanja zakasnine – putem sustava Rijeka CityCard na stranici ovdje putem korisničkog profila uz druge usluge moguće je i produžiti članstvo u Gradskoj knjižnici Rijeka te podmiriti zakasninu. 

E-knjižnica – članovima Gradske knjižnice Rijeka dostupna je e-knjižnica za mobitele i tablete za čije korištenje vam je potrebna samo instalirana aplikacija i PIN koji se može dobiti javljanje  knjižnici. Svi detalji su ovdje. 

Knjiga u škartocu – za Dječji odjel Stribor moguće je koristiti uslugu “Knjige u škartocu” kojom se unaprijed može naručiti željene naslove. Ona se u novim uvjetima modificira te korisnici koji nemaju COVID potvrdu naručeno trebaju preuzeti na vratima lokacije nakon poziva. Detalje provjerite ovdje.

Svi oni koji imaju potrebu samo vratiti građu bez ulaska u prostore Dječje kuće mogu to učiniti ubacivanjem u kutije na ulazu. 

Programi Dječje kuće u fizičkim prostorima nastavljaju odvijanje prema važećim mjerama s time da je obvezno posjedovanje važeće COVID potvrde.

Radionice, filmske projekcije, predstave: 

Osobe mlađe od 16 godina ne moraju imati EU digitalnu COVID  potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju prilikom dolaska na radionice, filmske projekcije Art-kina ili predstave Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Prilikom izvođenja vrijede važeće epidemiološke mjere.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content