Festival slikovnice Ovca u kutiji po prvi puta održava se u Rijeci u Dječjoj kući. Od 30. rujna do 4. listopada 2024., vrtićkoj i osnovnoškolskoj djeci predstavit će se pisci, ilustratori, putopisci, svi redom autori slikovnica. 

Osnovna ideja Festivala je popularizacija slikovnica za sve uzraste i generacije kao i promocija domaćih autora, ilustratora istih. Stoga se u programu Festivala nalaze promocije slikovnica namijenjene predškolarcima, ali i višim razredima osnovne škole, srednjoškolcima pa čak i odraslima.  

Glavni organizator Festivala je Knjiga u centru, dok je suorganizator Gradska knjižnica Rijeka. 

Slikovnica u izlogu

Za vrijeme trajanja festivala Ovca u kutiji održava se akcija SLIKOVNICA U IZLOGU. U izlozima dućana u neposrednoj blizini Dječje kuće izložene su kutijice sa mini slikovnicama, sve redom zanimljiva izdanja #Kreativne mreže. 

Dijete koje uoči kutijicu sa slikovnicama u izlogu slika se pored izloga tako da se u pozadini vidi kutijica sa slikovnicama*. Zatim je potreban jedan trk prema Dječjoj kući točnije prema Programskoj sobi u prizemlju, gdje svoju fotografiju dijete pokazuje članu posade Dječje kuće. Slijedi još jedno fotografiranje sada sa pravom slikovnicom. Mi objavljujemo fotografiju na Facebook stranicama Festivala slikovnica Ovca u kutiji i Dječje kuće, a dijete veselo odlazi kući sa novom slikovnicom.

*iza jednog izloga nalazi se mljekara u kojem možeš doći zatražiti i jedan jogurtić…

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content