Punih šesnaest godina Art-kino provodi obrazovni program Škola u kinu – projekt koji ima za cilj razvijanje filmske pismenosti kod djece i mladih, tijekom cijele školske godine.

Škola u kinu najprepoznatljiviji je i najdugovječniji segment obrazovnih programa Art-kina. Ovaj projekt nastao je 2009. godine u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, Odjelom gradske uprave za odgoj i školstvo te Odjelom gradske uprave za kulturu Grada Rijeke. Program je inicijalno zamišljen kao nadopuna nastavi medijske kulture u riječkim osnovnim školama s ciljem osvješćivanja, promicanja i razvoja filmske kulture kod djece i mladih, a ubrzo uključuje i Školu u kinu za dječje vrtiće – kao uvod u osnovnoškolsku razinu, te Školu u kinu za srednje škole – kroz korelaciju sadržaja filmova s nastavom iz pojedinih predmeta i međupredmetnih područja.

 Škola u kinu  jedini je obrazovni filmski program u Hrvatskoj ove vrste jer se polaznicima dječjih vrtića, osnovnih te srednjih škola omogućavaju svakodnevne posjete kinu, bazirane na pomno kreiranom školskom filmskom katalogu koji se iznova izrađuje na razini svake školske godine, a tijekom godine nadopunjuje prikladnim naslovima, te je za sve posjetitelje u potpunosti besplatan, što svakom djetetu i mladoj osobi omogućava pristup kvalitetnom filmu.

Provedba programa odvija se kroz filmske projekcije u kinodvorani Art-kina u Dječjoj kući (75 mjesta; adresa: Ulica Viktora Cara Emina 1A) a u slučaju potrebe za većim kapacitetom, u kinodvorani Art-kina Croatia (adresa: Krešimirova 2), utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom.

Škola u kinu za školsku godinu 2024./2025. s održavanjem započinje 24. rujna 2024., a rezervacije termina zaprimaju se putem e-maila: edukacija@art-kino.hr

Dodatne informacije dostupne su radnim danom na broju telefona 091/456-7036 (Dina Ožanić, viša stručna suradnica za programe, voditeljica programa Škola u kinu).

Program Škole u kinu za školsku godinu 2024/2025. dostupan je na poveznici ovdje.

Učimo u kinu i u novoj školskoj godini!

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content