Prijave za sve radioničke programe su u tijeku, broj sudionika ograničen, a detalji o prijavama dostupni su na mrežnoj stranici Dječje kuće

Proljetni praznici i manjak školskih obaveza u Dječjoj kući otvaraju mogućnost za dodatne sadržaje za djecu, stoga Art-kino, uz regularne filmske projekcije u kinu Dječje kuće, od 6. do 15. travnja organizira tri audiovizualne radionice za djecu od 9 do 12 godina.

Prva je u nizu planiranih aktivnosti Radionica fantastične TV reportaže u sklopu koje djeca uzrasta od 10 do 12 godina, pod vodstvom mentora Aleša Suka i Ane Jurčić, imaju priliku učiti o osnovama novinarskih žanrova (vijest, najava, prikaz, intervju, reportaža), a potom proučavati tanku granicu između onog što je istina i ono što se takvim prikazuje, stvarajući izmišljene TV priloge o svijetu oko sebe. Izlazit će na teren s kamerama i mikrofonima, snimati intervjue, a potom u studiju Dječje kuće montirati snimljene materijale za svoju izmišljenu televiziju. Radionica traje tri dana, a održava se od 6. do 8. travnja, od 11 do 14 sati u prostoru Dječje kuće. Naknada za sudjelovanje iznosi 25,00 eura.

U nastavku slijedi četverodnevna Radionica sinkronizacije i zvučnih efekata, namijenjena djeci od 10 do 12 godina, pod vodstvom mentora Daniela Žuvele i Ane Jurčić, koja se održava od 11. do 14. travnja od 10:30 do 14:30 sati. Na ovoj će se radionici polaznici baviti jednom specifičnom tehnikom koju zovemo foley, a to je vještina izvođenja zvukova za film. Tijekom četiri dana, polaznici će, uz pomoć mentora, snimati i oblikovati zvuk za jedan kratki animirani film. Koristit će mnogo rekvizita – naizgled običnih predmeta koji proizvode sasvim neobične zvukove, glazbene instrumente, glasove, pa čak i svoja tijela. Naknada za sudjelovanje u radionici iznosi 25,00 eura.

Radionički program Art-kina tijekom praznika u Dječjoj kući zaključuje jednodnevna Radionica izrade kućnog projektora pod vodstvom Antonije Veljačić koja se u studiju Dječje kuće održava u subotu, 15. travnja od 10:30 do 12:30 sati. U sklopu ove radionice mladi od 9 do 12 godina imaju priliku naučiti kako samostalno i od svakodnevnih predmeta koje zasigurno imaju kod kuće mogu napraviti vlastiti kućni filmski projektor te za svoju obitelj i prijatelje organizirati pravo kućno kino. Naknada za sudjelovanje na radionici iznosi 5,00 eura.

Prijave za sve radioničke programe su u tijeku, broj sudionika ograničen, a detalji o prijavama dostupni su na mrežnoj stranici Dječje kuće, u sklopu zasebnih radioničkih događanja.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content