Vrijeme održavanja: od 3. do 7. srpnja u terminima od 9 do 13 sati – pauza – od 16 do 19 sati
Lokacija: Dječja kuća, studio i kontejner
Uzrast: 12-14 godina
Organizator: Art-kino
Broj polaznika: 8

Film je moćno sredstvo za razmjenu i izražavanje ideja, alat za društvenu promjenu, ali i motiv za istraživanje pojava za koje još ne znamo da će nam biti zanimljive.

Tijekom ove petodnevne radionice promatrat ćemo svijet, našu okolinu, kroz medij dokumentarnog filma.

Timski rad, rad u grupi, samoinicijativa i znatiželja fina su tkanja koja ćemo na ovoj radionici poticati kao komunikacijske vještine. Radit ćemo na umijeću postavljanja pitanja i pričanja priče kroz jezik filma, a neizostavne su i tehničke vještine korištenja kamera, mikrofona i računala za montažu videa koje će naši polaznici steći na ovoj radionici.

Tijekom pet dana naši polaznici i polaznice upoznat će se s filmskim rodom dokumentarnog filma kroz puno interakcije i praktičnih primjera, ali i nešto malo predavanja! Nakon odabira teme, zajedno će pristupiti režijskoj razradi i pripremi snimanja. Naša mala filmska ekipa potom će na terenu prikupljati audiovizualni materijal kojeg ćemo u montirati u studiju Dječje kuće i napraviti zajednički film.

Posljednjeg dana Tobogana dokumentarni će rad biti javno prikazan zajedno s ostalim radioničkim filmovima, a uslijedit će i podjela diploma za sudjelovanje na radionici i festivalu.

Voditelj radionice: Đuro Gavran (1982, Bjelovar) magistrirao je Filmsku i TV režiju (smjer dokumentarni film) na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i Dizajn na Grafičkom fakultetu u Sveučilišta u Zagrebu. Radi prvenstveno kao redatelj i snimatelj dokumentarnih filmova. Jednako strastveno pristupa edukativnim, promotivnim i eksperimentalnim filmovima. Vanjski suradnik je u dokumentarnom, dječjem i znanstvenom programu HRT-a. U posljednjih nekoliko godina realizirao je niz dokumentarnih filmova za djecu i odrasle, te napravio preko stotinu kratkih formi za razne TV emisije.

Prijave se zaprimaju putem obrasca.

Napomena: naknada za sudjelovanje na radionici iznosi 30 EUR
Po završetku radionice na e-mail prijavitelja stiže uplatnica koju roditelj/staratelj treba platiti do datuma navedenog kao dospijeće računa na uplatnici.
Broj mjesta na radionici je ograničen, a potvrda o sudjelovanju dolazi e-poštom.

Cjeloviti program festivala Tobogan 2023. pronađite ovdje.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content