radionica uzgajanja mikropovrća

Vrijeme: 26. 6. od 17:30 do 19:30 sati
Mjesto: Dječja kuća
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka
Izvodi: Andrea Čoh
Dob: 7 – 10 godina
Prijave: prijave na događanje se primaju putem obrasca ovdje.

Bogato antioksidansima, vitaminima i biljnim vlaknima, mikropovrće je prava blagodat za naš organizam i dragocjen je dodatak našoj svakodnevnoj prehrani. Tehnika uzgajanja mikropovrća u zatvorenom prilika je za odrasle, ali i najmlađe da iz prve ruke iskuse i okuse bogatstvo svježe uzgojene hrane. Posudice sa mikropovrćem uklopit će se u svačiji stambeni prostor jer ne zauzimaju puno prostora i uspješno se mogu uzgajati čak i kada imamo minimalno vremena za njihovu brigu. Raspon vrsta povrća koje se može uzgajati kao mikropovrće je dugačak od rikole, daikona, rotkvica do suncokreta, pa čak i graška.

Polaznici radionice naučit će kako doma uzgojiti mikropovrće, te će se imati priliku educirati o različitim tehnikama uzgajanja biljaka u stanu ili kući. Činjenica je da se populacija stanovnika gradova se povećava i mali broj njih ima balkon ili komad zemlje gdje može uzgajati biljke. Tako stan postaje mjesto gdje nastaju novi vrtovi modernog čovjeka 21. stoljeća.

Cjeloviti program festivala Tobogan 2024. pronađite ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content