Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija slavlja dječje knjige i čitanja u Dječjoj kući. Cjeloviti program pogledajte ovdje.

Vrijeme: 20. 4. i 21. 4. u 18 sati

Lokacija: Dječja kuća

Dob: 6+

Način prijave: Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Knjiga je neka vrsta umjetničke početnice za djecu koji im daje samopouzdanje da na umjetnost odgovore pod vlastitim uvjetima i – što je najvažnije – da se s njom zabave. Pod zaigranim vodstvom Lea, muzejske mačke, djeca se susreću s apstraktnom, nadrealističkom, i suvremenom umjetnošću, antičkom skulpturom, aktom, mrtvim prirodama i portretima.

No, umjesto da pred čitatelje postavlja činjenice koje treba zapamtiti, mačak Leo vodi ih kroz povijest umjetnosti s pomoću zabavnih, ne toliko laskavih informacija o umjetnicima i njihovim modelima, povezujući umjetnost s njihovom svakodnevicom na humorističan način. Cilj je da mladi čitatelji dođu do vlastitih interpretacija poznatih umjetničkih djela. Ova knjiga pokazuje da umjetnost ne znači znati „točne“ odgovore – sagledati stvari iz drugog kuta i formirati vlastito mišljenje.

Preporučena dječja knjiga: 

Ben Street, Jay Daniel Wright: Kako biti umjetnički buntovnik? 

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content