Povodom 25. godišnjice jednog od najuspješnijih domaćih animiranih filmova za djecu, na veliko platno kina Dječje kuće slavljenički stižu Čudnovate zgode šegrta Hlapića!

Sigurno se sjećate jednog učenika ili učenice iz razreda (nadamo se da niste bili vi!) koji je na satu lektire Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića Ivane Brlić-Mažuranić rekao da su Hlapić i Gita bili miš i mišica, a ne dječak i djevojčica. Toliko je taj književni klasik za djecu popularizirala njegova animirana adaptacija, nastala u produkciji Croatia Filma prije točno 25 godina, čije prepoznatljive likove srdačnih miševa prepoznaju i pamte generacije mlađih gledatelja.

Priča prati malog miša, vrijednog šegrta Hlapića, koji radi u postolarskoj radionici majstora Mrkonje i njegove žene. Jednog se dana majstor Mrkonja naljuti na nedužnog Hlapića jer gradonačelnikov sin nije zadovoljan novim čizmicama. Tužan Hlapić stoga napušta postolarsku radnju i, u društvu svog vjernog psa Bundaša, odlazi u svijet razgaziti čizmice. Putem susreću zlog Crnog Štakora koji na prevaru ukrade Hlapićeve čizmice, a u potrazi za otetim čizmicama pridružuje mu se mala mišica Gita i njen papagaj Amadeus. Zajedničkim snagama mala družina kreće u novu avanturu!

Program KULtnih filmova u Dječjoj kući inačica je dugogodišnjeg programa Art-kina Kultno kino koji – u ovom slučaju – na veliko platno kina Dječje kuće donosi igrane i animirane filmove za cijelu obitelj koji su obilježili odrastanje brojnih generacija.

Termin prikazivanja:

subota, 29. listopada u 17 sati

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25,00 kn

Žanr: animirani / avantura

Godina: 1997.

Zemlja: Hrvatska

Režija: Milan Blažeković

Scenarij: Pajo Kanižaj; prema romanu Ivane Brlić-Mažuranić

Glasovi: Ivan Gudeljević, Maja Rožman, Tarik Filipović

Glazba: Duško Mandić, Srebrna krila, Vladimir Kočiš

Produkcija: Croatia Film

Distribucija: Croatia Film

Trajanje: 83 min

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content