maštovito-kritička dječjo-roditeljska šetnja

vrijeme: 28. 6. u 18 – 19 sati

mjesto: dvorište “Benčić”/ispred Dječje kuće 

organizator: Gradska knjižnica Rijeka

izvođač: Urbani separe 

dob: 6+ uz roditelje 

prijave: sudjelovanje je potrebno prijaviti ovdje

Ova aktivnost pruža priliku djeci da preuzmu glavnu riječ i sudjeluju u razmišljanju o riječkom javnom prostoru i njegovoj prilagodbi njima i njihovim potrebama. Tijekom jednosatne radionice, roditelji će “starački” i ozbiljno uz kavu razgovarati o važnosti javnog prostora za djecu. Istovremeno, njihovi klinci će istraživati područje Benčića i okolice, lijepeći “kritičke” naljepnice na odabrane lokacije te s voditeljima raspravljati o tome što bi trebalo unaprijediti u Rijeci kako bi postala pravi grad za djecu, grad prilagođen njihovim potrebama.

Nakon 45 minuta šetnje, djeca će bez puno moderacije prezentirati svoje zaključke roditeljima i okupljenoj publici svih uzrasta- a oni će pažljivo slušati prijedloge i saznanja koja su djeca stekla tijekom svoje avanture. Ova zamjena uloga omogućuje svim sudionicima da steknu nova saznanja o urbanizmu, razumiju potrebe djece te razmotre aspekte Rijeke kao grada kroz drugačiju perspektivu. Radionica pruža priliku za učenje i razumijevanje važnosti prostora za djecu u gradu poput Rijeke. Kroz dijalog i razmjenu ideja, sudionici će moći prepoznati nedostatke i mogućnosti za unapređenje te razviti svijest o potrebama djece u urbanom okruženju.

Svi programi festivala Tobogan su dostupni na linku ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content