Film svima u kino Dječje kuće donosi inkluzivnu projekciju kratkometražnog animiranog filma Tonka će sutra, prilagođenu i gluhim i nagluhim osobama, na kojoj učimo o važnosti neodgađanja i o različitosti.

Projekcija se održava u subotu, 23. rujna u 10 sati.

Uz projekciju će biti održan i razgovor o inkluziji te mala radionica hrvatskog znakovnog jezika.

Dobrodošli su, kao i uvijek, baš svi, a ulaz je slobodan uz prethodnu prijavu na: maja@filmsvima.com

O filmu: Tonka voli odgađati stvari za sutra. Bilo to pisanje zadaće, šetnja psa, pospremanje igračaka, sasvim je svejedno, jer koji god zadatak Tonka treba izvršiti, pronaći će način da ga odgodi za sutra. A sutra će ga odgoditi za prekosutra. Zato je dobila Sutriće, koji napadaju djecu koja sve ostavljaju za sutra.

Film je preveden na hrvatski znakovni jezik (HZJ) te je dostupan i gluhim i nagluhim osobama. 

Film svima 2023 organiziraju Filmaktiv + Udruga gluhih i nagluhih PGŽ + Udruga slijepih PGŽ uz podršku Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske + Grad Rijeka + Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) + Zaklade Kultura nova + Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva te u suradnji s Gradska knjižnica Rijeka + Art-kino Croatia + Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka te Centrom za audiodeskriptivne djelatnosti. 

Film svima! Kultura svima! 

organizira: Art-kino, Filmaktiv

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content