U subotu 25. studenoga u našem ciglenom dragulju čeka vas novo veselje! Ovoga puta uz American Corner Rijeka i Gradsku knjižnicu Rijeka posvećeni smo supermoći, superjunacima, superjunakinjama, svim tim super, super, super likovima koje volimo na sto načina i oblika. Naravno, naša igra s njima je uvijek malo pomaknutija. 🙂 

Striborova škrabaonica: radimo kostime i igru

kreativna radionica

Vrijeme održavanja: 16,00 – 17,30

Izvođač: Nicol Nefat

Dob: 7 – 10 godina 

Prijave: putem online obrasca ovdje.

Škrabaonice su likovno-literarne radionice za osnovnoškolce u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka, a koje se kontinuirano odvijaju u Dječjoj kući.

Na ovoj specijalnoj Škrabici izradit ćemo svoje superherojske kostime i igru super križić – kružić. 

Superjunačka pričaonica: kada je tvoja moć priča…

obiteljska pričaonica za predškolce

Vrijeme održavanja: 17,30 – 18,00

Izvođač: Iva Marčelja 

Dob: 4 – 6 godina 

Prijave: putem online obrasca ovdje.

Strogo je čuvana tajna da svi superjunaci jako vole dobre priče. I da dobrim pričama svašta zabavnoga donesu svijetu. Tako će biti i na ovoj za roditelje s predškolcima.

Naše pričaonice uvijek su atmosferične i zabavne, a na ovoj je cilj upoznati različite likove, pokojeg negativca i puno moći….kroz priču u ambijentu naše prekrasne dječje knjižnice. 

Superjunaci na Olimpijadi

kreativna rekreacija za djecu   

Vrijeme održavanje:

17,30 – 18,15 (1. grupa)

18,30 – 19,15 (2. grupa)

izvođač: Vinko / Centar Flow

Dob: 7 – 10 godina

Prijave: putem online obrasca ovdje

Ususret 2024. kao olimpijskoj godini superjunaci i superjunakinje poput vas dolaze u Dječju kuću na pripreme.

Izaberi svog najdražeg superjunaka i pokaži svoje super moći brzine, snage, i vještine. Pod maskom svog heroja (slobodno se umaskiraj, tada je zabavnije!) potrudi se biti najbrži, najjači i najspretniji. I zabavi se s prijateljima superjunacima i superjunakinjama. Trčimo sa šuškama, skačemo rope flow, ispitujemo frizbi, picigin na suhom…

Program vodi Vinko iz centra Flow, jedini trener u Hrvatskoj po posebnoj američkoj metodi, Weck method s kojom možete još više poboljšati svoje supermoći.

Priča se da Batman i Superman vježbaju kod njega, ali to je supertajna. 

Šišmiš iz tvoje olovke: stvaramo s plastikom uz 3D olovku

kreativna radionica 3D olovke za obitelj

Vrijeme održavanja: 18,00

Izvođač: Anita Pešut

Dob: 8 – 12 godina + roditelj

Prijave: putem online obrasca ovdje

Poput neke supermoći izgleda trenutak u kojem otopljena plastika u kreativnim rukama postaje nešto novo, posebno, tvoje… To ćete dobro upoznati na radionici za osnovnoškolce i roditelje (8 – 12 godina) posvećena kreativnom radu s 3D olovkama, a s motivom Batmana i ostalih superjunaka.

STEAM aktivnosti potiču eksperimentiranje, rješavanje problema timskim radom, primjenu znanja i uporabu novih tehnologija. 3D olovke kod djece razvijaju kreativnost, dovode do novih ideja i inovacija. Na ovoj zabavnoj radionici djeca će pomoću 3D olovke izraditi razne superjunačke fore, uz kao uvijek zajamčeno ugodno vrijeme u Dječjoj kući za cijelu obitelj.

Jooooj….kako se ono zove: obiteljski supermoćni kviz o Marvelovim i DC superjunacima

kviz igranje u Baltazaru 

Vrijeme održavanja: 18,30 – 20,00

Izvođač: Marija Rađa

Dob: 6 – 99

Prijave: putem online obrasca ovdje

Mnogi od nas vole i znaju za format pub kvizova koji su zabavan način provođenja slobodnog vremena. E, mi smo mali za pubove, ali u Dječjoj kući imamo “Baltazar” u kojem se pije dobar kakao, kokteli i sok pa ćemo se tu zabavljati uz zabavan obiteljski kviz.

Tema će nam ovoga puta superjunaci, stripovi, filmovi, sva ta horda Marvel i DC divota! 

Timovi mogu imati do 8 članova (i 2, i 3, i 5, sve je ok…:) što znači da možete sudjelovati sami sa svojom obitelji, veliki, mali, udruženi s drugima ili kako vam već paše. Najboljem timu naravno stići će i neka nagradica. 

U svemu nećemo biti preozbiljni ni prestrogi, cilj je samo da se u subotu 25. 11. poslijepodne dobro zajedno zabavimo.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content