Kroz ljetne mjesece sve do 15. 9 . u Dječjoj kući možete slobodno pogledati zanimljivu izložbicu iza koje stoji ekipa riječkog muzeja Peek&Poke.

U suradnji s muzejem “Peek&Poke” u prostoru galerije Dječje kuće postavljena je izložba “Mići princ”. Izložba je napravljena u partnerstvu s Fondacijom Le Petit Prince – Jean Marc Probst iz Lausanne i pomoć osnivača fondacije i najvećeg svjetskog kolekcionara knjige „Mali princ“ Jean Marca Probsta te je posvećena jednoj od najpopularnijih knjiga na svijetu.

Također je predstavljena i audio knjiga „Mići Princ“ koju se može poslušati. Je li ovo ujedno i prva objavljivanje zvučne knjige na čakavskom, za sada nam nije poznato, ali na audio knjizi radio je veliki broj umjetnika Rijeke i riječkog zaleđa: Zoran Prodanović Prlja, Vlado Simcich Vava (ujedno i autor glazbe), Dražen Turina Šajeta, Irena Grdinić, Tea Perinčić i mnogi drugi.

Projekt su podržali Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Odjel za šport i tehničku kulturu, Primorsko-goranska županija, Kreativni odjel d.o.o., Kabinet 13 d.o.o. i Zaklada Mali princ Jean-Marc Probst iz Lausanne, Švicarska.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content