U subotu 22. listopada 2022. u 11 sati u Dječjoj kući u okviru Festivala prava djece održat će se radionica “Živim zeleno i održivo – mala radionica za velike životne odluke”. Radionica je namijenjena mladima od 15 do 30 godina starosti (mogu i malo mlađi, i malo stariji. :).

Organizator radionice je Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator.

Cilj radionice: 

  • upoznati sudionike s temeljnim pojmovima povezanima s konceptom održivosti 
  • pružiti podršku sudionicima za dijeljenje vlastitih iskustava, znanja, stavova u kontekstu održivih svakodnevnih navika
  • ponuditi prilike za kritičko razmišljanje i rješavanje problema 
  • inspirirati i motivirati sudionike na pozitivne promjene i usvajanje održivih stilova života

Kratki opis radionice: 

Kombinacijom niza metoda i oblika učenja i poučavanja karakterističnih za neformalno obrazovanje, radionica na vrlo praktičan, interaktivan i zabavan način sudionike upoznaje s brojnim dimenzijama svakodnevnog života kojima kao pojedinci, ali i kao zajednica u cjelini, utječemo na prirodu i okoliš.

Potencirajući kritičko razmišljanje, ali i aktivan pristup rješavanju problema, radionica ima potencijal osvijestiti posljedice naših svakodnevnih navika te inspirirati i motivirati sudionike za inoviranje i primjenu jednostavnih rješenja kojima se preveniraju brojna zagađenja i suvišno trošenje prirodnih resursa. Živjeti održivo je zabavno i lako, dođi naučiti ili podsjetiti se kako! 

Voditeljica radionice: 

Diana Kovačić je diplomirana učiteljica koja je rad u školi vrlo brzo zamijenila onim u organizacijama civilnog društva kroz koje se zainteresirala za neformalno obrazovanje.

Od Foruma za slobodu odgoja gdje upoznaje moć medijacije, preko Regionalnog info-centra za mlade Rijeka u kojem se specijalizira za rad s mladima u području informiranja i savjetovanja te politikama za mlade kao članica Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog, sve do Udruge Žmergo u kojoj volonterski rad zamjenjuje profesionalnim.

Trenutno radi kao Žmergova voditeljica edukativnih programa i lokalnog info-centra za mlade kroz koji se osnažuju kompetencije mladih za život temeljen na održivosti.  

Prijavi se na teabesic@alternator.hr .

Sa sobom je potrebno donijeti ispunjeni obrazac suglasnosti ispunjen od strane roditelja/skrbnika. 

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content