Radionica diorama

Čudan neki naziv radionice, zar ne? Stvorili smo novu riječ jer ćemo stvarati i svoje nove male svjetove i igrati se iluzijom dubine.

Diorame su umanjene trodimenzionalne scene, a mogu biti dio filmskog seta, kazališne scene, maketa ili prava mala umjetnička djela. Polaznici će kroz radionicu izraditi svoje diorame koje ćemo nazvati “Svjetorame” te će tako sagraditi svoj mali svijet brežuljaka, planina i raznolikih krajolika. Diorame će se izrađivati od raznobojnog kartona i papira uz dodatak pomičnih žičanih elemenata koji će, kada se različiti slojevi kartona spoje, dati iluziju dubine. 

Radionicu će voditi Tanja Blašković, čije murale pune flore i faune možete zamijetiti u nekoliko riječkih kvartova, ali nisu joj strani ilustracija, kostimografija i scenografija ili pak izrada umjetničkih instalacija od recikliranih materijala.

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca: http://bit.ly/Svjetorama

Vrijeme održavanja: srijeda 30.06. / 10 – 12 sati

Dob: 8 – 11

Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Mjesto održavanja: terasa @Dječja kuća 

Voditeljica: umjetnica Tanja Blašković 

Broj sudionika po grupi: 10

Događanje je dio održavanja festivala Tobogan 2021. Cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content