Teško je zamisliti da se slike ili skulpture kuhaju dok ne omekšaju, a ako to i učinimo da li ih onda pojesti? Tako na primjer trenutno u muzeju postoji rad umjetnice Raffaelle Crispino u kojem ona koristi prave jestive namirnice, a dobro znamo da se hrana ne baca! ALI, prije nego krenemo u kuhanje ili objed potrebno je utvrditi stanje ananasa, oprostite… umjetnine. Kako to učiniti? Kako se pregledava umjetnina i što je potrebno znati? E pa to ćemo saznati na primjeru skulpture Ivana Kožarića i slike Vladimira Udatnya iz našeg muzejskog fundusa, uz pomoć lampi i povećala, alata i raznih bočica s kemijskim nazivima, želimo vas vidjeti na djelu i, naravno, jelu.
Izvođač: mr. Duška Sekulić Ćiković, viša konzervatorica-restauratorica
Datum i vrijeme: utorak 20.12.2022. / 17:30 – 18:30 sati
Mjesto: Muzej moderne i suvremene umjetnosti
Uzrast: međugeneracijska radionica, za uzrast 9 – 13 sa roditeljem ili starijim članom obitelj
Način prijave: putem on-line obrasca:
https://forms.gle/X18nBSwpLGPoiFXG7
organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti