Radionica za roditelje “Roditeljstvo kao izazov”, održat će se 6. ožujka 2024., u 17:30 sati, u Dječjoj kući (Kontejner, 4.kat).

Prve godine života u velikoj mjeri utječu na postignuća u odrasloj dobi. Mozak djeteta u tom se razdoblju razvija brzinom koja se neće ponoviti niti u jednom drugom razdoblju života. Prilike propuštene u tom razdoblju teško se nadoknađuju stoga je iznimno važno osigurati najbolji mogući početak za svako dijete, te roditeljima osigurati potrebnu podršku u brizi i odgoju djece.

„Samo u prvih nekoliko godina života u mozgu se stvara gotovo tisuću neuronskih veza svake sekunde! To je mnogo brže nego u bilo kojem drugom razdoblju života i zato su prve godine iznimno važne.“ dr. Pia Rebello Britto

Kao što nema savršenog djeteta, tako nema ni savršenog roditelja. Pogriješit ćemo mnogo puta u nekim situacijama i to je u redu. U redu je i ne znati odgovor na sve, te potražiti pomoć stručnjaka. Kritiziranje i uspoređivanje s drugima je oduvijek postojalo i postojat će, stoga ne trebamo dopustiti da to uzrokuje nesigurnost i zabunu u nama samima.Na ovoj radionici roditelji će osvijestiti važnost ranog odgoja i naučiti koja su četiri stupa roditeljstva važna za cjeloviti psihofizički razvoj djeteta i zašto je posvećenost djetetu u ranom razdoblju od neizmjerne važnosti. Voditelj radionice je mr. sc. Darko Sambol, prof. psihologije.

Radionica je besplatna i svi koji žele prisustvovati, mogu ispuniti prijavnicu ovdje.

organizira: Udruga Rast

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content