Radionica za odgajatelje i stručne suradnike „Odgoj kroz glazbu“, održat će se u utorak, 28. studenog 2023. od 17:30 do 19:30, u Dječjoj kući (Kontejner, 4. kat).

Istraživanja su pokazala da glazbeno obrazovanje ima značajan utjecaj na cjeloviti razvoj djece. Glazba stimulira razvoj mozga, posebno na područjima usvajanja jezika i vještine čitanja. Pomoću glazbe lakše se usvajaju predmatematičke vještine i razvija divergentno mišljenje. Ona djeluje umirujuće, obogaćuje emocionalni život djeteta, te utječe na razvoj djetetove pozitivne slike o sebi.

Sudionici će se na radionici imati prilike upoznati s tehnikama disanja i aktiviranja dijafragme koja omogućuje kontrolu dinamike i trajanja zvuka, pravilno fraziranje, točnu artikulaciju i intonaciju. Kroz igru i vježbe moći će isprobati glazbene igre, slušati instrumentalnu glazbu koja je primjerena djeci ranog i predškolskog uzrasta, te doživljeno izraziti pokretom. Putem video zapisa vidjet će načine provođenja glazbenih aktivnosti u odgojno-obrazovnom radu.

“Mi ne odgajamo djecu za glazbu, već pomoću glazbe”

Carl Orff

Voditeljice radionice su Nela Dundović, mag.praesc.educ., odgojitelj savjetnik i Tihana Novosel, mag.praesc.educ.

Sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na edukaciji.

Radionica je besplatna, a zainteresirani se mogu prijaviti ispunjavanjem prijavnice koja se nalazi na linku ovdje.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content