Prijavi se na filmsku radionicu na kojoj ćemo kao osnovni alat koristiti – MOBITEL!

Ova jednodnevna radionica inspirirana je činjenicom da mnoga djeca posjeduju pametne telefone, a mnogi od njih na dnevnoj bazi koriste opciju snimanja.

Radionica SMART FILM omogućit će polaznicima spoj naprednog korištenja ovih dostupnih digitalnih tehnologija u kreativne svrhe, a polaznici će naučiti kako pravilno koristiti spomenuti resurs za snimanje filmova kao što su položaj telefona, kadriranje, obzir prema zvučnim uvjetima snimanja.

Rezultat radionica jednominutni su igrani filmovi kojima je filmska priča temelj izražavanja: likovi, sukob, iznenadni obrati, improvizirani dijalozi i dramaturgija. Proces montaže odvijat će se u samom telefonu, po principu record-pause, odnosno na licu mjesta.

Razmislite o idejama za film, pripremite i ponesite kostime, rekvizite, šminku, maske i snimimo film na brzinu!

Radionica će se održati pod vodstvom skupine mladih filmskih entuzijasta okupljenih pod nazivom Novi Vodnjanski Filmski Val i organizacije La Udruga koji posljednje četiri godine organiziraju sada već kultni Vodnjan Film Festival u Fažani Film Festival, a od 2023. započinju s radionicama s djecom iz osnovnih škola u Puli i Vodnjanu. To su Eric Ušić, Teo i Marino Morosin.

Prijave se zaprimaju do 26. ožujka, odnosno do popunjenja, a potvrdu o sudjelovanju dobit ćete putem e-pošte.

Sudjelovanje se ne naplaćuje, ali su prijave obavezne preko ovog obrasca.

Radionica se odvija u sklopu programa “Dodatna iz filma” sufinancirana sredstvima Grada Rijeke, Hrvatskog audiovizualnog centra i Agencije za elektroničke medije.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content