Vrijeme održavanja: od 28. do 30. lipnja u terminima od 17 do 20 sati
Lokacija: Dječja kuća, studio i svud okolo!
Uzrast: 10-12 godina
Organizator: Art-kino
Broj polaznika: 6

Priključi se dječjoj redakciji DKTV-a u stvaranju fantastičnih televizijskih reportaža.

Imamo challenge: napravi prank

U drugom izdanju naše radionice pojačat ćemo stručne snage uz mentorstvo novinara s Radio Rijeke Dražena Zime. Osvježit ćemo znanja o novinarskim žanrovima, a onda tijekom tri dana u društvu mentora i filmaša Aleša Suka pratiti zbivanja na festivalu Tobogan stvarajući izmišljene (dobro, i stvarne) TV priloge i smišljati prankove! Izlazit ćemo na teren s kamerama i mikrofonima, snimati intervjue, a onda u studiju Dječje kuće montirati snimljene materijale za našu izmišljenu televiziju DKTV.

Posljednjeg dana Tobogana naš će rad biti javno prikazan zajedno s ostalim radioničkim filmovima, a uslijedit će i podjela diploma za sudjelovanje na radionici i festivalu.

Voditelji radionica su Aleš Suk, Dražen Zima i Ana Jurčić.

Aleš Suk živi i radi u Rijeci. Magistrirao je 2004. godine na FAMU u Pragu režiju animacije i multimedije, a tamo i danas predaje na filmsku montažu. Od 2009. do 2013.  predavao je na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci animaciju. Jedan je od osnivača, tutora i organizatora Platforme za potporu i razvoj hibridnih AV projekata REFINERI. Producent i redatelj niza kratkih filmova i glazbenih spotova, a izradio je špice koje gledate prije svakog filma u Art-kinu i Dječjoj kući.

Dražen Zima riječki je novinar, voditelj i glazbeni urednik s preko 25 godina radijskog staža. U mlađim danima pun revolucionarnog duha na legendarnom Svid radiju pa do zrelih godina u profesionalnom okružju Radio Rijeke. Dobar poznavatelj gradskih strujanja, rado prenosi svoje znanje i iskustvo na mlađe kolege. Misli globalno, a djeluje lokalno.

Prijave se zaprimaju putem obrasca.

Napomena: naknada za sudjelovanje na radionici iznosi 30 EUR
Po završetku radionice na e-mail prijavitelja stiže uplatnica koju roditelj/staratelj treba platiti do datuma navedenog kao dospijeće računa na uplatnici.
Broj mjesta na radionici je ograničen, a potvrda o sudjelovanju dolazi e-poštom.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content