Iskoristite zadnji tjedan ljetnih praznika (29. 8. – 2. 9.) na najzabavniji način i pridružite nam se u petodnevnom programu FROOOM! filmske škole kroz jednu od tri razine:

Početna radionica namijenjena je onima koji se prvi put susreću s filmom, žele isprobati više kratkih formi, od stop-motion animacije, preko eksprimentalnog filma do TV formata,  a usput i kroz igru steći dobru osnovu za buduća filmska istraživanja. Voditeljice početne radionice su snimateljica Dubravka Kurobaša, glumica i lutkarica Mirna Ostrošić, te psihologinja Ines Begčević.

U naprednoj radionici ponavljamo što smo sve usvojili na početnoj radionici i snimamo svoj prvi film, a možda i dva. Kroz primjere, koje analiziramo dublje, ulazimo u razlikovanje filmskih vrsta i žanrova. Zajedno s ostalim polaznicima i voditeljima polaznici razvijaju scenarije koje će pretočiti u dokumentarne, igrane ili eksperimentalne filmov. Voditelji radionice su redateljica Mia Maroš te izvedbeni umjetnik Igor Zenzerović. 

Za mlade filmaše kojima jedno platno više nije dovoljno, pripremili smo vrlo posebnu majstorsku radionicu Stereovizije. Uz vizualnu umjetnicu Ines Kesić, polaznici će svoje filmske ideje razraditi u dva (ili tri) paralelna tijeka na zasebnim platnima koji zajedno pričaju jednu priču. Spoj filma, vizualne instalacije i performansa, ova radionica će polaznicima proširiti ideje o tome što je sve film i navesti ih da razmišljaju o tome što bi još mogao biti. Filmovi se rade od nađenog foto, video i audio materijala. U stereu je bolje!

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9 h koja traje do 15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h. Djeca nakon 15 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h. Preporučeni uzrast za radionicu je od 8 do 16 godina.

Više informacija na: https://www.frooom.eu/o-frooomu/

Cjenik i prijave na: http://www.frooom.eu/shop/

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 20-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content