MMSU Lab je tjedni format likovno-kreativnih radionica koje inspiraciju nalaze u radovima čuvanim u zbirkama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Od travnja do kraja lipnja ciklus radionica MMSU Lab-a biti će kroz teme, motive i tehnike povezan s trenutnom muzejskom izložbom ‘Riječi za gledanje’. Izložba je to koja okuplja pedesetak umjetničkih radova iz muzejskog fundusa, okupljenih oko tema ‘riječi i slike’ u širokom rasponu medija; od stripova, slika, fotografija, grafika i plakata do skulptura, instalacija i video radova. Ovo će također biti prilika da tijekom radionice prošetamo iz Dječje kuće u Muzej kroz nedavno obnovljen stari industrijski most.

Na radionici ‘Soba u (ne)redu’ crtat ćemo vlastite sobe skrivajući nacrtani ‘nered’ ispod zamućenog paus papira dok će nam inspiracija za to biti izloženi rad ‘Čisto i krivo’ umjetnice Ane Sladetić Šabić koji ispod sloja crne termokromatske boje tek toplinom ili dodirom otkriva prikaz sobe naslikan u akvarelu.

⁃ Dob: 8 – 12 godina

⁃ Datum održavanja: utorak 19.04.2022.

⁃ Vrijeme: 17:30 – 19:00 sati

⁃ Mjesto održavanja: Dječja kuća + Muzej moderne i suvremene umjetnosti

⁃ Voditeljica: muzejska pedagoginja Ivana Lučić

⁃ Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnost

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca:

https://forms.gle/eppY5FzAaiqXA43j6

organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content